Live Action چیست؟

اکشن زنده یا  Live Action به سبکی از فیلم ‌برداری گفته می ‌شود که به‌ جای انیمیشن از عکاسی بهره می ‌برد. در برخی موارد لایو اکشن ‌ها را با یک انیمیشن ترکیب می ‌کنند به این منظور که بتوانند یک انیمیشن زنده در قالب فیلم، تولید نمایند.

از واژه لایو اکشن برای تعریف رسانه‌ های تصویری، بازی‌ های کامپیوتری و فیلم‌ های سینمایی استفاده می ‌شود. در برخی موارد نیز از لایو اکشن برای ثبت حرکات مختلف بازیگران و جلوه‌ های ویژه آنان استفاده می ‌شود تا فیلم‌ های قدیمی را باز سازی نمایند.

یکی از کمپانی ‌های تولید فیلم و انیمیشن، والت دیزنی است که در سال‌ های اخیر انیمیشن ‌های قدیمی خود را با بهره ‌گیری از تکنیک Live Action  باز سازی نموده که با استقبال بی ‌نظیری از سوی مخاطبان مواجه شده است.

انیمیشن ‌های رایانه ‌ای سبک جدید، که به آنها فوتو رئالیستی نیز گفته می ‌شود، گاهی با لایو اکشن ‌ها اشتباه گرفته می ‌شوند.

علت این تفاوت مربوط به تعریفی است که توسط دانشگاه کمبریج برای واژه لایو اکشن بیان شده است. بر اساس تعریف فرهنگ لغت کمبریج، لایو اکشن به افراد و حیوانات که واقعی هستند اطلاق می ‌گردد نه تصاویر و ویدئو هایی که توسط رایانه ‌ها و شرکت ‌های بازی ‌های رایانه ‌ای تولید می ‌شوند.

 

لایو اکشن علاءالدین یکی از نمونه ‌های برتر کمپانی دیزنی محسوب می ‌شود
لایو اکشن علاءالدین یکی از نمونه ‌های برتر کمپانی دیزنی محسوب می ‌شود

 

پروسه لایو اکشن چیست؟

به ‌طور کلی می ‌توان ساخت ویدئو های سینمایی را اکشن زنده نامید اما کاربرد واژه لایو اکشن برای سکانس ‌هایی از فیلم می ‌باشد که مخاطبین در آن انتظار انیمیشن را دارند.

وجود Live Action در سکانس ‌های مختلف فیلم است که سبب به ‌وجود آمدن تمایز ها بین فیلم عادی و انیمیشن می‌ گردد. لایو اکشن، زمانی که فیلم خود را از یک بازی ویدئویی اقتباس کرده باشیم نیز نمود پیدا می ‌کند.

از این تفاوت ‌ها می ‌توان به اسکوبی دو، سنگ ‌های چخماق، شیر شاه یا برنامه تلویزیونی The tik اشاره نمود.

یکی دیگر از کاربرد های لایو اکشن، در فیلم‌ هایی می ‌باشد که برخی از شخصیت‌ های آن از حیوانات هستند و برای نمایش آنها در کنار بازیگران اصلی، از لایو اکشن استفاده می ‌کنند.

آثار ضبط شده به این شیوه مانند کتاب جنگل یکی از نمونه‌ های بسیار موفق محسوب می ‌شود که بازیگر اصلی داستان، در کنار حیوانات جنگل زندگی کرده و با حیوانات در طول فیلم صحبت نیز می ‌نماید.

تکنیک‌ هایی جدیدی که امروزه توسط فیلم ‌سازان مورد استفاده قرار می ‌گیرد شامل صحنه‌ ها و تصاویر کامپیوتری غیر طبیعی می ‌باشد که مورد انتقاد برخی از کارشناسان قرار گرفته است، چرا که مرز بین لایو اکشن و انیمیشن را بسیار کاهش داده و در برخی موارد نیز قابل تشخیص نیستند.

 

مقاله مرتبط:

انیمیشن چیست؟ انواع انیمیشن کدامند؟

 

لایو اکشن
لایو اکشن

 

تفاوت انیمیشن و لایو اکشن

بدیهی است که تولید هر نوع رسانه تصویری دارای مزیت‌ ها و معایب خاص خود می ‌باشد، انیمیشن و لایو اکشن نیز از همین منظر دارای مزیت‌ ها و معایبی نسبت به یکدیگر می ‌باشند.

در تولیداتی که در دسته لایو اکشن قرار می ‌گیرند نحوه عکاسی از بازیگران زن و مرد و صحنه‌ هایی که در فیلم ‌نامه وجود دارند، به‌ گونه ‌ای است که سبب می ‌شود تا اثر نهایی به واقعیت بسیار نزدیک باشد.

از ایراداتی که در مورد Live Action می ‌توان به آنها اشاره نمود، میزان بودجه مورد نیاز برای ساخت لایو اکشن‌ هاست که مقداری بالا بوده و نیاز به پشتوانه مالی بیشتری دارد.

انیمیشن اما در پرداختن به رؤیا پردازی و تخیلات ذهن نویسنده محدودیتی نداشته و می ‌تواند هرگونه سکانسی را به نمایش بگذارد و جلوه‌ های بصری زیبا و هیجان‌ انگیزی را برای مخاطب خود خلق نماید.

از طرفی اما خلق صحنه‌ ها و سکانس‌ های پر از جزئیات نیازمند زمان بیشتری برای تولید است و دقت زیادی را نیز در هنگام تولید طلب می ‌نماید.

 

انیمیشن
انیمیشن

 

چرا لایو اکشن انتخاب بهتری است؟

برای منتقل نمودن احساسات، هر دو روش انیمیشن و لایو اکشن مناسب هستند. اما لایو اکشن‌ ها برای انتقال احساس همدلی به مخاطب گزینه بهتری بوده و اثر گذاری بیشتری را دارند؛ در مقابل برای پیاده ‌سازی ایده‌ های پیچیده انیمیشن‌ ها مناسب ‌تر هستند.

انتخاب گزینه مناسب بین این دو روش فیلم ‌سازی، بستگی به داستان نویسنده و فیلم نامه دارد.

والت دیزنی و لایو اکشن

کمپانی‌ های بزرگ فیلم ‌سازی همچون والت دیزنی، تا کنون تجربه‌ هایی را در تولید Live Action داشته ‌اند.

والت دیزنی پیشرو در این زمینه بوده و تعداد لایو اکشن‌ های والت دیزنی بسیار بیشتر از دیگران می ‌باشد که هر کدام به نوبه خود تجربه‌ های تلخ و شیرینی را برای این کمپانی مشهور ثبت نموده‌ اند.

کتاب جنگل

اولین اثر والت دیزنی کتاب جنگل بود که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و تحسین تقریباً تمامی منتقدان را برانگیخت چرا که طبق نظر کارشناسان این لایو اکشن از نظر جلوه‌ های بصری بسیار عالی ظاهر شده و موفقیت خود را نیز مدیون همین جلوه‌ ها بوده است.

 

همچنین بخوانید:

تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در چیست؟

 

لایو اکشن دیو و دلبر
لایو اکشن دیو و دلبر

 

سیندرلا

یکی از لایو اکشن‌ های متفاوت با دیگر آثار باز سازی شده توسط والت دیزنی، سیندرلا است که سبکی سنتی داشته و به مخاطب احساس تماشای یک نسخه واقعی و جذاب را می ‌دهد. کارگردان این اثر، کنت برنا با ساختن این لایو اکشن به‌خوبی دلیل لذت بردن از تماشای سیندرلا را به تصویر کشیده است.

کروئلا

کروئلا از جدید ترین لایو اکشن‌ های گیشه سینما به شمار می ‌رود. این Live Action در سال ۲۰۲۱ روانه بازار شد و توانست توجهات بسیاری را نیز به خود جلب نماید و فروش خوبی داشته باشد.

از علل موفقیت این لایو اکشن را می ‌توان در نظر مخاطبین جستجو کرد، جایی که بینندگان این اثر همگی بر جذاب و سرگرم‌کننده بودن داستان فیلم اشتراک نظر دارند.

 

مجموعه از بهترین لایو اکشن‌ های والت دیزنی
مجموعه از بهترین لایو اکشن‌ های والت دیزنی

 

ادامه مسیر موفق لایو اکشن‌ ها توسط والت دیزنی

کریستوفر رابین

اثر سال ۲۰۱۸ مارک فورستر با استفاده از شخصیت‌ های با مزه و با نمک والت دیزنی، وینی پو و دوستانش توانست توجه بسیاری از مخاطبین خود را جلب نماید.

کریستوفر رابین شخصی است که با وینی پو وارد ارتباط عجیب‌ و غریبی می ‌شود و کل داستان حس یک کتاب مصور را به بیننده منتقل می ‌نماید. این Live Action علاوه بر نظر بینندگان، توانست تحسین منتقدین را نیز برانگیزد

علاءالدین

ویل اسمیت با بازی در این لایو اکشن زیبا و سرگرم‌کننده، توانست بر جذابیت این اثر تأثیر بسزایی بگذارد. از نظر منتقدین و بینندگان، علاءالدین نه بسیار عالی و نه بسیار ضعیف بلکه در میانه جدول قرار می ‌گیرد و رضایت کلی مخاطبین را به خود جلب می ‌نماید.

متعادل نبودن سرعت موسیقی‌ های متن و صحنه‌ های فیلم، از نقص‌ ها بزرگ این لایو اکشن پر سر و صدا به شمار می ‌رفت.

مولان

مولان را می ‌توان یک تجربه نا موفق برای والت دیزنی به شمار آورد، زیرا این اثر نتوانست نظر بینندگان و منتقدان را جلب نماید و حتی سبب نا امیدی مخاطبان از این کمپانی مشهور و قدیمی نیز شد.

اغراق‌ های بیش از حد و جلوه‌ های نه ‌چندان جذاب از ویژگی‌ های منفی این لایو اکشن به شمار می ‌رود.

سخن پایانی

در انتها می ‌توان گفت که Live Action با هدف اصلی باز سازی اثر های قدیمی و بهره‌ گیری از جلوه‌ های بصری خوش ‌رنگ و لعاب به وجود آمده و سعی در سرگرم نگه ‌داشتن مخاطبین خود دارد.

والت دیزنی کمپانی پیشرو در این زمینه است اما اخباری نیز از تمایل کمپانی‌ های دیگر برای ورود به این عرصه نیز شنیده می ‌شود.

 

اگر می خواهید از منابع اصلی و مرجع بیشتر درباره لایو اکشن بدانید، به این لینک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *