۱۳ تکنیک فیلمبرداری

13 تکنیک فیلمبرداری
۱۳ تکنیک فیلمبرداری

به فیلمبرداری علاقه مندید؟ این مقاله اگر بخواهید بدانید که چگونه فیلم هایتان حرفه ای و جذاب به نظر برسند به کارتان خواهد آمد. ما در این مقاله ۱۳ تکنیک فیلمبرداری را معرفی کرده ایم. در این مقاله می توانید یاد بگیرید که چگونه آنها را با هم ترکیب کنید و برای ساخت یک فیلم خوب از آنها استفاده کنید. با استفاده از تکنیک درست، خواهید توانست نظر بیننده را به خود جلب کنید و مفهوم اثر را به او برسانید.

برترین تکنیک های فیلمسازی

در این بخش تکنیک های پایه که برای هر فردی که قصد یادگیری فرآیند فیلمسازی را دارد مفید خواهد بود آموزش می دهیم. فراموش نکنید که کیفیت یک فیلم تنها به تصاویری که ضبط می کنید بستگی ندارد، بلکه بیشتر به تکنیک هایی که با کمک آن فیلم را ضبط می کنید بستگی دارد. این مقاله را مطالعه کنید تا درباره تکنیک های داستان سرایی تصویری جهت درگیر کردن مخاطب با فیلم آشنا شوید.۳

 

مقاله مرتبط:

فیلمبردار کیست؟ – ویژگی های یک فیلمبردار حرفه ای چیست؟

 

تکنیک چشم پرنده

تکنیک چشم پرنده
تکنیک چشم پرنده

چشم پرنده تکنیکی است که محدوده وسیعی از زمین را از نمای خیلی بالا نشان می دهد. اشیا از نمای بالا قابل مشاهده خواهند بود. این تصاویر اغلب به عنوان تصاویر اولیه برای پیدا کردن تنظیمات درست دوربین و اشاره به اندازه کوچک سوژه ها استفاده می شود.

تکنیک لانگ شات

تکنیک لانگ شات
تکنیک لانگ شات

با کمک این تکنیک های فیلمبرداری، بیننده می تواند ایده خاص تری از محل صحنه به دست آورد. تصویر لانگ شات می تواند تمام هیبت یک انسان از سر تا نوک انگشتان را به تصویر بکشد. در مقایسه با فیلمبرداری چشم پرنده، اشیا نزدیک تر به دوربین هستند.

شخصیت های فیلم نظر بیننده را به خود جلب می نمایند. اما، مخاطب به طور احساسی درگیر ماجرا نمی شود. این تصاویر برای توصیف محیط پیرامون صحنه (لوکیشن) استفاده می شوند. در این نوع نما باید بر حرکات و اعمال شخصیت ها به جای احساسات دقیق آنها تأکید شود.

تکنیک مدیوم شات

تکنیک مدیوم شات
تکنیک مدیوم شات

مدیوم شات یکی از مشهور ترین نوع تصاویر گرفته شده در فیلم هاست. مدیوم شات اغلب برای خلق صحنه جدید و یا لوکیشن جدید به کار گرفته می شود. مدیوم شات تبادل اطلاعات شخصیت های فیلم را نشان می دهد و دیالوگ های دو یا چند نفره یا نمایش می دهد.

مدیوم شات در مصاحبه های فیلم های مستند رایج است. بیننده می تواند ببیند شخصیت ها را از نمای نزدیک تری (از زانو به بالا یا از کمر به بالا) ببیند. مدیوم شات باعث می شود تا بتوانید حرکات بدن و حرکات صورت بازیگر را مشاهده کنید.

تکنیک تصاویر کلوز آپ یا از نمای نزدیک

تکنیک تصاویر کلوز آپ یا از نمای نزدیک
تکنیک تصاویر کلوز آپ یا از نمای نزدیک

کلوز آپ یک تکنیک سینمایی است که تنها سر بازیگر را پوشش می دهد و به تصویر می رسد.  هدف کلوزآپ نشان دادن احساسات بازیگران است و باعث می شود که مخاطب با شخصیت ها درگیر شود و با آن ها همدلی کند.

این نوع از فیلمبرداری یک ابزار اساسی برای نشان دادن جزئیات مختلف می باشد. کلوز آپ می تواند لمس کردن حلقه در دست توسط بازیگر را به تصویر بکشد. کلوز آپ به بیننده کمک می کند تا بتواند درک بهتری از شخصیت ها بدست آورد. تنظیمات دوربین در این قسمت اهمیت بالایی دارند.

تکنیک فیلمبرداری از نمای خیلی نزدیک

تکنیک فیلمبرداری از نمای خیلی نزدیک
تکنیک فیلمبرداری از نمای خیلی نزدیک

کلوز آپ از نمای خیلی نزدیک عضوی از صورت بازیگر را به تصویر می کشد (مثلاً چشم ها.) باعث افزایش درام و غلظت صحنه می شود و بیننده را اسیر احساسات بازیگر می کند. نمای خیلی نزدیک برای فیلمبرداری از اشیا نیز استفاده می شود. مثلاً می تواند دستی را نشان دهد که در حال قطع کردن سیم متصل به بمب است.

تکنیک کرین شات یا فیلمبرداری از روی جرثقیل

تکنیک کرین شات یا فیلمبرداری از روی جرثقیل
تکنیک کرین شات یا فیلمبرداری از روی جرثقیل

کرین شات نوعی از فیلمبرداری است که در هنگامی که دوربین بیشتر از چند متر مدام بالا و پایین می رود استفاده می شود. فیلمبردار از ابزارهایی مثل جرثقیل یا بازوبند برای گذاشتن دوربین روی آن استفاده می کند. مساله این است که این ابزارها گران هستند و بهتر است که با دوربین های پهپادی جایگزین شوند. کرین شات قرار است تعلیق بیشتری به صحنه اضافه کند و معمولاً می‌ توان آن ‌ها را در پایان فیلم‌ ها پیدا کرد.

تکنیک فیلمبرداری حرکت به طرفین یا تراکینگ

تکنیک فیلمبرداری حرکت به طرفین یا تراکینگ
تکنیک فیلمبرداری حرکت به طرفین یا تراکینگ

این مدل از فیلمبرداری برای دنبال کردن یک بازیگر و یا کاوش محیط اطراف استفاده می شود. دوربین روی دالی نصب شده است که یک گاری چرخدار است که روی ریل راه آهن قرار می گیرد. دالی سوژه را دنبال می کند، در غیر این صورت از کادر خارج می شود. دالی سوژه را دنبال می کند و اگر سرعت حرکت بازیگر خیلی بالا باشد می تواند روی چرخ فیلمبرداری  جایگذاری شود.

تکنیک فیلمبرداری پنینگ

پنینگ یعنی چرخش دوربین به صورت افقی از یک موقعیت ثابت. زمانی که دوربین به آرامی و دقت حرکت می کند، بسیار حرفه ای به نظر می رسد. حرکت دوربین حرکات بازیگر را به آرامی و با دقت تقلید می کند. از این تکنیک فیلمبرداری برای نمایش محیط اطراف استفاده کنید.

تکنیک فیلمبرداری تیلت

تیلت یک نوع تکنیک سینمایی است که در هنگامی که دوربین در یک موقعیت ثابت و در یک صحنه بالا و پایین می رود استفاده می شود (مثلاً صحنه نشان دادن بلندی یک ساختمان) . این تکنیک توجه بیننده را از یک نما به نمای دیگری می برد، و می تواند برای آشکار کردن چیزی در هنگام پایین رفتن دوربین استفاده شود. تکنیک تیلت اغلب به عنوان یک تکنیک پایه یا مقدماتی استفاده می شود.

تکنیک زاویه هلندی یا Dutch Angle

تکنیک زاویه هلندی یا Dutch Angle
تکنیک زاویه هلندی یا Dutch Angle

در این تکنیک، دوربین چرخانده می شود در نتیجه، افق موازی با پایین قاب نیست. زاویه هلندی حالت عاطفی شخصیت‌ ها را نشان می ‌دهد که عبارت است از گیجی، ناراحتی و تنش. کارگردانان فیلم های ترسناک به خوبی از این تکنیک سینمایی بهره می برند.

تکنیک فیلم برداری از بالای شانه

این تکنیک از بالای شانه یکی از شخصیت ها انجام می شود تا شخصیت دیگر فیلم را به مخاطب نشان دهد. سر و شانه شخص در پیش زمینه از فوکوس خارج است در حالی که روی شخصیت دوم فوکوس شده است.

فیلمبرداری از بالای شانه یکی از مهم ترین تکنیک هایی است که ارتباط بین شخصیت های فیلم با یکدیگر را نشان می دهد و بیننده می تواند تعاملات و فعل و انفعالات بین آن دو شخص را ببیند. این تکنیک ها اغلب در زمانی استفاده می شوند که دو نفر در فیلم در حال مکالمه باشند.

تکنیک فیلم برداری از بالای شانه
تکنیک فیلم برداری از بالای شانه

تکنیک زوم شات یا بزرگنمایی

زوم شات تکنیکی است برای تغییر فاصله کانونی لنز دوربین. زوم شات این تصور را ایجاد می کند که دوربین به اجسام نزدیک یا دورتر می شود. زمانی که روی تصویر زوم می کنید، اشیا بزرگتر از قاب شده و در هنگام خارج شدن از زوم، اشیا کوچکتر می شوند. زوم شات روی یک شخصیت یا اشیای صحنه فوکوس می کند.

تکنیک نمای نقطه نظر (Point-of-view)

تکنیک نمای نقطه نظر (Point-of-view)
تکنیک نمای نقطه نظر (Point-of-view)

نمای نقطه نظر یک زاویه از فیلم است که بیننده ها می توانند از طریق آن ببینند که چه اتفاقاتی از چشم شخصیت فیلم در حال وقوع است. مخاطب همان چیزی را می بیند که بازیگر می بیند. این تکنیک به بیننده کمک می کند تا خود را بخشی از داستان در نظر بگیرند.

تکنیک نمای نقطه نظر در وبلاگ نویس  هاخیلی رایج است و آنها ویدئوهایشان را با استفاده از دوربین در دست می گیرند تا بینندگان بتوانند ببینند که یک وبلاگ نویس چه چیزی را تجربه می کند.

در نهایت، ادیت فیلم را فراموش نکنید

هنگامی که فرآیند فیلم برداری کامل شد، زمان ویرایش آن فرا رسیده است. شما می توانید به آسانی ویدئوهایتان را به کمک نرم افزارهای ادیت ویدئو ویرایش کنید و به آن جلوه های ویژه بیافزایید.

 

همچنین بخوانید:

مونتاژ فیلم چیست؟ و چه تغییری بر روی فیلم ایجاد می کند؟

 

تمامی مطالب مقاله ۱۳ تکنیک فیلمبرداری از این لینک ترجمه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *