استاپ موشن

استاپ موشن

استاپ موشن چیست؟

در انیمیشن های معمولی تصاویر دو بعدی و سه بعدی با در کنار هم قرار گرفتن پی در پی، تصاویر متحرک را ایجاد میکنند. ولی در مدل از ویدئو ها از اشیا و عروسک ها و گاهی مدل های واقعی برای ساخت تصاویر متحرک استفاده میشود.

در ساخت این فیلم یا stop motion ، عروسک را کمی حرکت میدهند و از آن عکس گرفته میشود سپس باز عروسک را جابجا میکنند و عکاسی میکنند با کنار هم قرار دادن تصاویر توهم حرکت در بیننده ایجاد میشود و استاپ موشن تولید میشود.

جهت سهولت در حرکت دادن و شکل دادن به عروسک ها از خمیر یا گل رس استفاده میکنند که اصطلاحا به این نوع فیلم ها ، استاپ موشن خمیری یا کلیمیشن گفته میشود.

به یک سبک از این مدل  که در آن از انسان یا مدل واقعی استفاده میشود به  پیکسیلیشن معروف است.

این فیلم ها زیر شاخه رشته عکاسی و تیزر تبلیغاتی محسوب می شود. استاپ موشن یک ویدیو کوتاه و منحصر به فردی می باشد که از جذابیت بسیار بالایی برخوردار است و توجهات زیادی را به سمت خود جلب می کند. شما نیز می توانید از این سبک  برای تبلیغات محصولات خود استفاده کنید  که در این راستا  مجموعه طرح گندم با بهره گیری از دانش و تخصص تیم خود آماده ساخت این سری از برنامه ها  برای محصولات شما می باشد.

تاریخچه

قدمت نوع فیلم ها را می توان با قدمت سینما برابر دانست در آن زمان کارگردانان در تلاش بودند که اجسام را به حرکت در آورند و  بدین گونه شد که ایده استفاده از این تکنیک به ذهنشان رسید.اولین فیلمی که به این روش ساخته شد                           Humpty Dumpty Circus   در سال ۱۸۹۷ بود ۳۵ سال پس از آن آمریکا تولیداین سبک از انیمیشن ها را آغاز کرد اولین کسی که به این کار روی آورد شخصی به نام ویلیس اوبراین بود از جمله فیلمهای آن دوره میتوان که king kong 1933  و  The Lost world 1925 اشاره کرد. اکنون پس از ۱۱۸ سال استاپ موشن از محبوبیت فراوانی برخوردار است و فیلمسازان بزرگ به ساخت اینگونه آثار میپردازند. بعد از آن نیز تکنیک استاپ موشن در فیلم های معروفی چون star wars , The terminator ,  Robocop  مورد استفاده قرار گرفت. از آثار برجسته اسن شخص میتوان میتوان به انیمیشن ماری و مکس که در سال ۲۰۰۹ ساخته شد اشاره کرد. از محبوب ترین کارتون ساخته شده با این روش میتوان به بره ناقلا اشاره کرد.

تفاوت موشن گرافیک با استاپ موشن

نکته قابل توجه اینکه مردم هنوز تفاوت موشن گرافیک و استاپ موشن را به درستی نمی دانند و گاهی اینها را به جای هم به کار میبرند. موشن گرافیک اغلب با ایجاد و تنظیم اشیا انتزاعی و خیالی، متن و دیگر عناصر طراحی گرافیکی در حرکت همراه است در مقابل استاپ موشن نوع و شکل خاصی از انیمیشن میباشد که بیشتر بر روی روش های سینمایی و تکنیک های داستان سرایی برای ارائه یک روایت تمرکز دارد. از جمله تفاوت های این دو میتوان به تفاوت های فنی و ساختاری، تفاوت در هدف و محتوا و تفاوت در مخاطبین اشاره کرد.

انواع استاپ موشن

برای ساخت این نوع انیمیشن ها از اجسام و ابزار متنوعی استفاده می شود و همین امر سبب به وجود آمدن انواع استاپ موشن شده است.

استاپ موشن خمیری

در این نوع استاپ موشن از عروسک های خمیری استفاده می شود دلیل استفاده از خمیر این است که به راحتی تغییر شکل  می دهند و  می توان به سادگی اجزای صورت را تغییر داد به این نوع استاپ موشن claymotion نیز گفته می شود فیلم کودکانه چیکن ران نمونه این نوع از این فیلم ها می باشد.

عروسکی ( (puppet animation

در این نوع استاپ موشن از عروسک هایی استفاده میشود که دارای مفصل حرکتی باشند که به راحتی بتوان آنها را حرکت داد. و تغییر شکل داد.

مدل ( model animation)

در این نوع استاپ موشن از بازیگر یا مدل در فضای رئال تصویربرداری می شود این روش در دنیای واقعی با بازیگران واقعی ساخته می شود در قدیم به جای جلوه های ویژه کامپیوتری از استاپ موشن مدل استفاده میشد این روش در آن زمان معمول بوده و بیشتر استفاده میشد ولی امروزه با وجود کامپیوترها و نرم افزار های پیچیده کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

اشیا (object motion )

همانطور که از اسمش پیداست در این روش به جای استفاده از عروسک از اجسام و اشیا جهت حرکت استفاده می شود.

انیمیشن کات اوت ( cutout animation )

نوع دیگری از این سبک از کار می باشد که در آن تکه های کاغذ و یا پارچه در یک سطح قرار می گیرند این تکه ها تشکیل یک مفهوم و یا جسم را می دهند این انیمیشن ها کاملا در فضای دو بعدی ساخته و فیلمبرداری می شوند.

پیکسلیشن ( pixilation stop motion )

در این نوع از انسان های واقعی استفاده می شود این مورد مواقعی استفاده می شود که بخواهند فضاهای واقعی و سورئال را به تصویر بکشند.یکی از سخت ترین کارها در استاپ موشن به حساب می آید زیرا در این روش علاوه بر صبور بون انیماتور بازیگر نیز باید صبور و با پشتکار باشد زیرا باید فریم های ثابت و متفاوتی گرفته می شود علاوه بر اینکه زمان بر خواهد بود هزینه نیز افزایش خواهد یافت.

مزایا و کاربرد استاپ موشن

این شیوه انیمیشن سازی یعنی استاپ موشن از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و در ساخت انیمیشن های داستانی، جلوه های ویژه سینمایی خصوصا تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد تلویزیون ، اینترنت و فضای مجازی بستر مناسبی برای انتشار ویدیوهای تبلیغاتی شرکت ها و موسسات می باشد.

از مزایای این نوع فیلم ها میتوان به جذابیت بالا، محبوبیت بسیار و انتقال راحت پیام اشاره کرد. از مهمترین مزایای همچین ویدئو هایی میتوان به نو بودن این نوع انیمیشن اشاره کرد همچنین هر کسی توانایی تولید این نوع انیمیشن ها را ندارد.

ساخت-استاپ-موشن

مهمترین نرم افزارهای ساخت استاپ موشن

برای ساخت همچین فیلم های حرفه ای از نرم افزار های مشخصی استفاده می کنند. سه مورد از نرم افزارهای ساخت استاپ موشن که محیط کاربری ساده ای دارند را معرفی میکنیم.

نرم افزار Dragon Frame :

از مهمترین ویژگی این نرم افزار داشتن تایم لاین برای تنظیم زمانبندی تصاویر می باشد.همچنین با این نرم افزار می توانید در زمینه تصویربرداری و نور پردازی ادیت انجام دهید.در ضمن امکان اضافه کردن صدا از طریق این نرم افزار وجود دارد.

 

نرم افزار stop motion eclipse :

یکی از بهترین برنامه ها برای ساخت استاپ موشن همین نرم افزار stop motion eclipse است. با این نرم افزار می توانید با یک دوربین و یا حتی وب کم از عروسک ها و اشیا  عکسبرداری کنید و مستقیما به محیط نرم افزار وارد و ویرایش کنید این برنامه از قابلیت لیپ سینک پشتیبانی می کند و توانایی اجرا با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد.

 

نرم افزار Ikit Movie :

در بین تمام نرم افزار های ساخت این فیلم ها میتوان  ikit movie  راحت ترین رابط کاربری را دارد این برنامه با داشتن افکت های صوتی متنوع و پشتیبانی از پرده سبز به یکی از نرم افزار های قدرتمند استاپ موشن تبدیل شده است.

 

شرکت تبلیغاتی استودیو گندم با بهره گیری از دانش روز و توان متخصصان حوزه ساخت استاپ موشن، آماده تولید همچین ویدئو های تبلیغاتی محصولات شما با بالاترین بازدهی می باشد.

هم اکنون می توانید با کارشناسان ما جهت راهنمایی و مشاوره برای تولید استاپ موشن در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *