در ابتدای مقاله لازم است که بدانید نام دیگر گیمیفیکیشن، بازی وارسازی است که خیلی از افراد آن را به این نام می شناسند. دقت کنید که اغلب مردم از کار کردن زیاد، رژیم گرفتن مدام، خوردن و آشامیدن همیشگی خسته شده اند و دوست دارند تغییر و تحولی در کارهای روزمرگی خود ایجاد کنند بدین منظور یک متخصص که اهل کره جنوبی است کتابی را درباره این کارها و فعالیت های روزمره یک فرد نوشت که افراد بتوانند تغییر و تحولی در کارهای خود ایجاد کنند که دچار فعالیت و کارهای روزمرگی نشوند. نویسنده یو کای چو، کتاب (گیمیفیکیشن قابل اجرا) را در سال ۲۰۰۲ منتشر کرد که باعث شد افراد زیادی در زندگی شخصی خود تغییراتی را ایجاد کنند و از شر روزها و کارهای تکراری خلاص شوند.
از طرفی در نظر داشته باشید که معنای دقیق و کامل گیمیفیکیشن یعنی جمع کردن و انجام دادن همه عوامل و کارها برای ایجاد یک سرگرمی و بازی در فعالیت های روزمره یا زندگی شخصی هر فرد است.
در حالت کلی، کلمه Gamification یعنی تبدیل کار یا فعالیت روزمره به بازی است. در این فرآیند تبدیل، تمام تفکرات و راهحل های یک بازی به نمایش گذاشته می شود و با یک هدف معین این جریان ها عملکرد خود را به نمایش می گذارند.
دلایل استفاده از گیمیفیکیشن
همانطور که می دانید از بازی وارسازی یا گیمیفیکیشن، در زندگی شخصی و فعالیت های روزمره استفاده می کنند. از طرفی بازی وارسازی می تواند در کسب و کارهای مختلف تأثیر بگذارد. البته دلایل مهمی وجود دارد که افراد زیادی از بازی های متنوع در زندگی شخصی و محیط کاری خود استفاده می کنند که در ادامه این بحث به چند دلیل مهم می پردازیم :
- اگر در کسب و کارهای خود از بازی استفاده کنید این عامل می تواند وفاداری شما را با مشتریان زیاد کند یعنی این نوع بازی برای افزایش دادن رضایت خیلی از مشتریان کارساز بوده و باعث می شود مشتری احساس مثبت را حس کند و در خرید خود وفادار باشد و محصول موردنظر را برای خرید انتخاب کند. از طرفی در نظر داشته باشید که مشتری وقت و هزینه ایی که با خرید یک محصول صرف می کند، آن را با بازی های جذاب و کاربردی گیمیفیکیشن جبران خواهد کرد پس این عامل به تقویت وفاداری یک مشتری نیز تأثیر می گذارد.
- شاید یک مغازه یا وب سایت یک محصولی، تعداد بازدیدکنندگان و مشتریان کمی داشته باشد ولی بعد از اجرای طرح بازی وارسازی، فروش محصولات موردنظر در همان وب سایت افزایش یافته و کاربران زیادی را به خود جذب می کند. در حالت کلی طرح گیمیفیکیشن به زیاد شدن مشتریان نیز تأثیر می گذارد و در آخر باعث می شود محصولات هر کمپانی یا سایت معتبر، با بازده بالا به فروش برسد.
مطالعه بیشتر:
انیمیشن چیست؟ انواع انیمیشن کدامند؟
- سومین موردی که در طرح بازی وارسازی ضروری است که بدانید، به وجود آوردن انگیزه در حال مشتریان است. یعنی در حین خرید و فروش یک محصول، انگیزه و علاقه یک مشتری به کالای موردنظر زیاد شده و در آخر مشتریان به خریدن کالا روی می آورند و این عامل در بالا رفتن روند فروش محصولات موجود در یک سایت، تأثیر به سزایی می گذارد. در حالت کلی این نوع بازی، به بازخورد سایت و فروشگاه اثر گذاشته و ارتباط یک مشتری با فروشنده را زیاد می کند.
- پلتفرم یا طرح یک گیمیفیکیشن در یک کسب و کار، باعث ایجاد اطلاعات بیش تر در سایت یا فروشگاه موردنظر می شود یعنی مشتریان با اجرای گیمیفیکیشن در کسب و کارهای خود، می توانند مشتریان اطلاعات زیادی را در مورد کالاهای سایت کسب کنند. پس توصیه می شود برای کسب و کارهای خود یک گیمیفیکیشن انتخاب کنید و آن را برای فروش بیشتر محصولات خود بکار ببرید.
- یکی دیگر از مهم ترین عواملی که در طرح بازی وارسازی کمک می کند، بهبود دادن تمام فرآیندهای آموزشی است یعنی یک مشتری آموزش های لازم را با خرید یک محصول یا کالا از یک کسب و کار را دریافت می کند و در آخر این عامل به خرید آن محصول منجر می شود.
- اگر این طرح در هر کسب و کاری اجرا شود، این عامل باعث می شود رضایت مشتری به کسب و کار موردنظر یا یک محصول جذب شود و این جریان فضای محیط یک کسب و کار را بهتر می کند. از طرفی در نظر داشته باشید که رابطه ایی بین مشتری و فروشنده یک کسب و کار با گیمیفیکیشن وجود دارد و این فرآیند در خرید و فروش بیش تر کالا نیز تأثیر می گذارد.
کاربردهای مهم گیمیفیکیشن
همانطور که گفته شد، گیمیفیکیشن به معنای استفاده از بازی های هیجان انگیز و جذاب، برای بالا بردن انگیزه یا فروش یک محصول از کسب و کار است بدین منظور صاحب یک سایت یا فروشگاه معتبر، با در نظر گفتن ایده و روش های بازی تعداد کاربران و مخاطبان را به محصولات و کالاهای خود جذب می کند. در ادامه این بحث به کاربردهای مهم بازی وارسازی می پردازیم :
- کاربرد مهم گیمیفیکیشن در کسب و کارها
در یک کسب و کار بایستی صاحب کمپانی برای بالا بردن بازده فروش محصولات و کالای خود، از گیمیفیکیشن استفاده کند یعنی با کمک این نوع بازی ها می توان احساس رضایت یک خریدار را کسب کرد تا محصولات موردنظر به راحتی در کمترین زمان ممکن به فروش برسند. در حالت کلی می توان گفت که این نوع ترفند، باعث می شود یک سایت یا برنامه ایی که کالاهای خود را در آن وب سایت به فروش می رساند، روند بازدید کننده را بالا ببرد و به میزان فروش کسب و کار یک فرد اثر بگذارد.
- کاربرد بازی وارسازی در آموزش
شاید برای شما جالب باشد که از گیمیفیکیشن در آموزش به چه دلیلی استفاده می کنند. مدیران و معاونان یک مدرسه برای اینکه به یک دانش آموز هدیه یا پاداش بدهند، از گیمیفیکیشن استفاده می کنند یعنی انگیزه و روحیه یک دانش آموز را برای تلاش بیش تر آن به درس، زیاد می کنند و این ترفند تأثیر زیادی در نمره های یک دانش آموز، خواهد داشت.
همچنین بخوانید:
تفاوت موشن گرافیک و انیمیشن در چیست؟
- کاربرد اساسی گیمیفیکیشن در فضای کار
اگر در طی فعالیت های روزمره خود، در محل کار خسته شده اید توصیه می شود بازی های جذابی که به کسب و کار مربوط خود در محیط کار ارتباط دارد، استفاده کنید زیرا این عامل باعث می شود که یک کارمند در محیط کار خود احساس خستگی و دل زدگی به کار نداشته باشد و انگیزه ایی برای ادامه دادن کار خود پیدا کند که این پلتفرم باعث می شود کارمند موردنظر وظیفه خود را به نحو احسن به اجرا درآورد. از طرفی دقت کنید که این نوع بازی ها به تشویق کردن دیگر کارمندان نیز کمک می کند و احساس خوبی را به آن ها خواهد داد.
جمع بندی نهایی
همانطور که می دانید بازی گیمیفیکیشن با بازی عادی خیلی فرق دارد زیرا در بازی وارسازی یا همان گیمیفیکیشن یک ارتباط تجاری در کسب و کار و زندگی شخصی ایجاد می شود ولی در بازی عادی، افراد برای سرگرم کردن خود بکار می برند. از طرفی در ساختار بازی گیمیفیکیشن، تمام ترفند و راهحل هایی که برای بالا بردن سطح یک کسب و کار لازم است بدانید، در این بازی وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه گیمیفیکیشن ، پیشنهاد می کنیم مطالب این لینک را با دقت مطالعه نمایید.
امیدواریم از مطالعه مقاله گیمیفیکیشن Gamification چیست؟ لذت برده باشید.